Motorcykel Forum DK
BLIV MEDLEM fb Marked mc nyheder mc billeder mc linksGå tilbage   Motorcykel Forum DK > Mærker > Motorcykler > Yamaha

Besvar
 
LinkBack Tråd Valg
  #1  
Gammel 09-05-2016, 23:25
Dreamer
 
Medlem siden: May 2016
Indlæg: 1
Default yamaha xtz 750 super tenere 89

Hej alle herinde der evt. kan hjælpe med et lille problem ang. kæde problemer på en Yamaha xtz 750 super tenere fra 89.

hele historien er at jeg rensede kæden i vinters inden jeg skulle ud og køre og kunne se en smule slid i kæde og tandhjul, jeg vurderede sammen med min haynes værkstedsbog at den godt kunne klare en sæson mere ca 2500 kilometer. jeg justerede kæden efter forskriften og der var ikke mere i det. nu har jeg så fået kørt nogle småture cirka 20 ture, men har lagt mærke til at kæden er slap som den skal være når den står på sidestøttebenet men når jeg rejser den op i kørestilling inden jeg selv skal på bliver kæden stram. og det bliver ikke bedre når jeg har kørt lidt. er der nogle der kan give et godt råd eller skal jeg bare få det hele skiftet nu med det samme. jeg kan se jeg skal have nye ruller og ny gul plastisk sliddel til svingarmen samtidig med. vil bare høre om der er nogle der har oplevet det samme eller har gode råd, beklager romanen. og håber i kan hjælpe mig
Besvar med Citat
link
  #2  
Gammel 10-05-2016, 19:57
Legend
 
Medlem siden: Jul 2012
Sted: Esbjerg
Indlæg: 331
Default

Selvfølgelig bliver kæden strammere når der kommer vægt på cyklen, hvis det er dét du spørger om.

Afstanden mellem center på de 2 tandhjul bliver længere, i takt med at bagsvingeren går op og bliver vandret. Find evt en youtubevideo der viser hvordan den skal justeres. Jeg vil tro du skal have 35mm slup når cyklen står oprejst uden yderligere vægt på cyklen.
Besvar med Citat
  #3  
Gammel 10-05-2016, 20:21
Specialist
 
Medlem siden: Mar 2009
Indlæg: 1,397
Billeder: 4
Default

Er der centralben på din MC?
I så fald, så sæt den på det, træk bagsvingeren op med et bånd, så affjedringen bliver presset og svingeren er på linie med forreste kædehjul. Så kan du justere kæden der, og så skal der ikke være meget frigang. Når du så skækker båndet, kan du se hvordan din kæde skal justeres fremover mht frigang på kæden.
Besvar med Citat
Besvar

Bookmarks

Tråd Valg(12:12)