Motorcykel Forum DK

Motorcykel Forum DK (http://www.motorcykelforum.dk/forum/)
-   Ture Jylland (http://www.motorcykelforum.dk/forum/f145/)
-   -   MANDØ "husker for en landkrabbe" (http://www.motorcykelforum.dk/forum/f145/mando-husker-en-landkrabbe-27162/)

Vagn 13-09-2015 10:49

MANDØ "husker for en landkrabbe"
 
Absolut smukt vejr i går. Kl. 12 op på Hyoén. Kommet i tanke om jeg aldrig havde været på Mandø. Retning Kolding og fange den blå cykel rute langs kongeåen mod vest. Rammer Vester Vedsted et par timer senere. Var bekendt med de to ruter mod Mandø, men ingen føling med tidevand. Det korte rute Mandøvej var kun at kende på kostene der stak op. Trillede mod Låningsvejen, og der var skiltet at man ikke burde køre uden at have kendskab til tidevand. Blev overhalet af en bil....sååå satsede på han havde kendskabet. Kom tørskoet til Mandø, men hold k... nogle rullesten at køre på. Flere "nær ved" nedlægninger. Derefter rundt på "alle" vejene på Mandø. Absolut hyggeligt og en absolut stress af ø, med købmand, kro, camping etc.
På vej fra øen bemærker jeg at baghjul har tabt luft. Inde ved en landmand lånes der trykluft og dæk op til max. tryk for så at give gas hjem for at ramme fastland inden den taber pusten.
Tordner over dige og ud, indtil der ses blankt vand over alt...
Tilbage til landmanden igen på sidste rest af luft. (var aldrig nået over hvis der havde været lavvande). Viste sig at 15 min. senere var vandstand på sit højeste.
Ringede til autohjælp der informerede at mit abonnement ikke var fornyet sidst jeg skiftede forsikring, men de ville da gerne sende en bil på timepris...Takkede pænt nej.
Landmanden kom ind fra marken for at hilse på. Jeg spurgte om hvordan de løste punkteringer lokalt. "og de´gjor´de sjel´´
Så de gjorde han. Flinte sten ud....luft i dæk...raspe syl i hul...udvendig gummiprop igennem....renskæring...luft...og klar til afgang igen. Penge ville han ikke modtage. Købmand desværre lukket kl. 15 så ingen vin gave kunne indkøbes. Det får han næste gang jeg krydser over.
Kl. 16.20 afgang igen med delvist oversvømmet vej. Absolut langsom kørsel da det føles som om rullesten er flydende gel at bevæge sig i. Så får testet støvlers vandtæthed.....
Retur på Fyn 18.15. Absolut en smuk tur (ud i det uvisse:99thumb:)
Grundig aften rengøring med masser af vand....og dæk holder luft endnu.........Og jeg skal ud og finde det lappegrej samt forny mit abonnement hos auto hjælp.

næstved 13-09-2015 11:08

En rigtig god historie, og et bevis på at man ikke behøver at køre til det ydre Mongoliet for at finde eventyret på to hjul.

PoulT 13-09-2015 12:29

... og at der findes hjælpsomme sjæle derude :99thumb:

PS: brugte min lørdag på Ring-Djursland på køreteknisk kursus. Hold da op som man rykker sig på sådan en dag


(14:22)