Motorcykel Forum DK
BLIV MEDLEM fb Marked mc nyheder mc billeder mc links



Gå tilbage   Motorcykel Forum DK > Teknik > Teknik

Besvar
 
LinkBack Tråd Valg
  #1  
Gammel 30-05-2017, 07:27
Newbie
 
Medlem siden: Jun 2014
Indlæg: 11
Default Ledningssjov

Hej derude

Findes der nogle Virago førere her?

Efter at have samlet min igen, opfører den sig lidt underligt, rent strømmæssigt.
Og for at være helt ærlig, så kørte jeg så lidt på den inden jeg skilte den ad, at jeg ikke lagde mærke til om fejlene var ekstisterende den gang.

Olielampen lyser ikke når der kommer tænding på. Men den lyser mens starteren kører.
Olielampen kan finde på at lyse op mens jeg køre. (Her holdt jeg selvfølgelig ind til siden, og slukkede motoren)
Det pudsige er så, at hvis olielampen forbliver tændt, så virker starteren ikke. Den vil ikke køre så længe der er lys i olielampen.
(Det skal sige at jeg lige har hældt korrekt mængde olie på)

Når man bremser, så tænder positionslyset, samt lys til speedometer, sammen med bremselyset.

Stikkende er ret idiotsikre (jeg ved jeg skal passe på med hvad jeg siger her ;) ), så jeg har svært ved at forestille mig at de er samlet forkert.
Kan det være en dårlig stelforbindelse? Eventuelt i ved knapperne ved gashåndtaget?

Vh
Rasmus
Besvar med Citat
link
  #2  
Gammel 31-05-2017, 09:38
Orla Pedersen's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Sep 2010
Sted: Himmerland
Indlæg: 1,155
Billeder: 41
Default

Citer:
Oprindeligt oprettet af Rasve Vis inddlæg
Hej derude

Olielampen lyser ikke når der kommer tænding på. Men den lyser mens starteren kører.
Olielampen kan finde på at lyse op mens jeg køre. (Her holdt jeg selvfølgelig ind til siden, og slukkede motoren)
Det pudsige er så, at hvis olielampen forbliver tændt, så virker starteren ikke. Den vil ikke køre så længe der er lys i olielampen.
(Det skal sige at jeg lige har hældt korrekt mængde olie på)
Jeg kan huske forkert, men er ret sikker på at Virago har niveausensor til olielampen og ikke trykmåling. Når olievarselslampen lyser når starteren er aktiveret er det blot en kontrol af pæren.
Sensoren kan sagtens fejle med alderen.

Ellers, tjek ledninger omkring kronrøret for knæk og slid på isoleringen. Typisk med fejl dér.
__________________
mvh. O. Pedersen www.tfv-org.dk
Besvar med Citat
  #3  
Gammel 31-05-2017, 09:48
Newbie
 
Medlem siden: Jun 2014
Indlæg: 11
Default

Hej Orla

Tak for svar.

Men vi er enige om, at hvis det hele virkede som det skal, så burde olietrykslampen lyse når der er tænding på, og motoren ikke køre, ikke?

Jeg har i øvrigt skiftet det originale chrom styr ud med et der er sort malet. Kan der ikke være noget stelforbindelse i det der er dårligt?

Men jeg må se om jeg ikke kunne finde en måde at måle oliemåleren på, det kunne jo være rart at vide om den virker :)
Besvar med Citat
  #4  
Gammel 31-05-2017, 12:00
Newbie
 
Medlem siden: Jun 2014
Indlæg: 11
Default

Citer:
Oprindeligt oprettet af Rasve Vis inddlæg
Hej Orla

Tak for svar.

Men vi er enige om, at hvis det hele virkede som det skal, så burde olietrykslampen lyse når der er tænding på, og motoren ikke køre, ikke?

Jeg har i øvrigt skiftet det originale chrom styr ud med et der er sort malet. Kan der ikke være noget stelforbindelse i det der er dårligt?

Men jeg må se om jeg ikke kunne finde en måde at måle oliemåleren på, det kunne jo være rart at vide om den virker :)
Det er netop gået op for mig at, at hvis det er en niveau sensor, vil den netop ikke lyse når der er tænding på, da der er olie nok.

Men et tænkt scenarie:
Hvis der lige akkurat er olie nok til at olielampen ikke lyser, efter at alt olien er løbet ned i karret igen, og motoren har været slukket et stykke tid, så vil den vel begynde at lyse når olien har fordelt sig rundt i motoren?
Besvar med Citat
Besvar

Bookmarks

Tråd Valg



(19:55)