Motorcykel Forum DK
BLIV MEDLEM fb Marked mc nyheder mc billeder mc linksGå tilbage   Motorcykel Forum DK > Teknik > Teknik > Projekter

Like Tree49Synes godt om
 • 31 Skrevet af Bo :o)
 • 1 Skrevet af Motor
 • 1 Skrevet af Jens Eskildsen
 • 1 Skrevet af sttn
 • 1 Skrevet af martin_dk
 • 1 Skrevet af PoulT
 • 2 Skrevet af Alive
 • 1 Skrevet af Bo :o)
 • 1 Skrevet af Hekto
 • 2 Skrevet af zacho
 • 1 Skrevet af grauballe
 • 1 Skrevet af Motor
 • 1 Skrevet af Bo :o)
 • 2 Skrevet af -K1-
 • 2 Skrevet af grauballe
Besvar
 
LinkBack Tråd Valg
  #1  
Gammel 04-10-2015, 17:57
Bo :o)'s Avatar
Pro
 
Medlem siden: Jan 2010
Sted: Vejen
Indlæg: 935
Default Puch MC50 Super - restauration

Hej

Som nogen af MCF´s faste brugere måske kan huske så fik jeg i foråret 2014 mulighed for at købe en sjælden lille Puch crosser ( en MC 50 Super ) som jeg postede lidt om i denne tråd.:
Søndags vs. endnu en Puch - tur
Og dem med en vild god hukommelse kan måske endda også huske at jeg nævnte noget om at jeg havde fået en "halv" MC50 Super mere i op til flere papkasser

Efter at have gået og kigget på diverse stumper besluttede jeg her i foråret at nu skulle den forsøges samles, så kunne jeg da se om den kunne køre.... Det projekt tog så lidt overhånd og blev til en komplet restauration i stedet, som jeg nu endelig er helt færdig med - og her kommer historien i en noget nedkortet udgave.:

Det startede som sagt med at jeg hentede den grønne. På billedet fra turen hjem kan man godt se et ekstra stel på traileren


Et år senere så der sådan ud hjemme i stuen...


Jeg besluttede selv at sandblæse og male stellet. En god ven havde en sandblæsekabine af den slags hvor man stikker hænderne ind i 2 handsker - stellet kunne lige nøjagtig være der i, og det gik egentlig ret godt.
Her under er det lige blevet grundmalet og den sorte maling ligger klar så det hele har samme temperatur ( jeg have varmet skuret op )Det gik ret godt og det lille stel så ret godt ud


Forgaflen skulle selvfølgelig også have den store tur


Og så er der blevet smidt en del flere timer i stellet, der nu er monteret med bagskærm, luftfilterkasse og komplet forgaffel. Det snyder lidt når man ser billederne, man fatter slet ikke hvor mange timer der er gået allerede for at nå så lang !


En stor dag var da motoren kunne komme i stellet. Motoren virkede som om den var renoveret og aldrig havde kørt. Så den blev gjort ren omkring 5 gange og så krydsede jeg ellers fingre og satte den i stellet ( uden at ridse og der er INTET luft i det stel ! )


De fede Akront hjul lignede noget der var løgn, men efter 5 x vaske og lige så mange gange polering, og et sæt nye Conti´r var der nærmest ikke et øje tørt ( og måske en lille plet i trussen )


Endnu en "milepæl" var dagen hvor stellet kunne rulle ud af stuen. Bemærk den originale forskærm det lykkedes mig at finde i Østrig. Som godt nok kostede det samme som en ny scooter fra T-Hansen... næsten !


Man kan bare ikke lave alt selv. Heldigvis var der en dygtig skrædder der havde lidt erfaringer i at lave "frakkeskånere" til sådan en Puch og havde alle målene til at lave en til mig - KÆMPE tak her fra !


Og sædet fiksede min lokale skomager fra ex. Jugoslavien da bare lige - respekt !!! og endnu en gang stor taknemmelighed her fra !


Nu vi er ved det der med at man ikke kan det hele selv. Så mente jeg da nok at jeg lige selv kunne male tanken. Det kunne jeg sådan set også indtil jeg skulle have klart lak på.
Det blev perfekt, lige indtil jeg vendte ryggen til i 20 sekunder da jeg var færdig. Da jeg kiggede igen var der de største løbere jeg nogensinde havde set.
Det resulterede i at jeg gik lidt i "depri mode" og projektet gik lidt i stå. Indtil jeg fik kontakt til en autolakerer som syntes det var verdens fedeste projekt, og da han opdagede at den aldrig skulle ud og svines til gik han amok og lavede det flotteste malerjob jeg nogensinde har set.
Man kan ikke se det på billeder, men både spartelarbejde og maling/lak er det glatteste jeg nogensinde kommer til at opleveSå har tanken fået en gang stafferinger på og er blevet monteret på stellet


Det absolut sidste jeg så manglede var udstødningen.
Den originale manglede, og man kan IKKE finde en original.....
Jeg havde luret at en universal som jeg havde hørt på en anden maskine og dermed vidste har en god lyd muligvis kunne tilpasses og komme til at sidde sammen med et forrør til en 6 gear Monza.
Da jeg ikke selv kan svejse noget som helst måtte jeg endnu en gang have hjælp, og via en kollega fik jeg kontakt til en gut der kan et eller andet med en TIG svejser.
Først fik jeg tilpasser forrøret og så lavede jeg en midlertidig montering med nogle selvskærende skruer...Han svejsede det hele super flot. Faktisk meget flot når man tænker på han også skulle "spartle" de huller der var i tilpasningen.
Det hele fik en gang varmefast sort og ligger her til hærdning på brændeovnenI fredags var det så bare med at komme hjem fra job og få den hærdede udstødning monteret og måske køre en tur hvis alt hang bare nogenlunde sammen.
Det gjorde det ( jeg havde haft motoren teststartet uden udstødning nogle uger før - så den troede jeg på ), og ufatteligt nok kørte den perfekt uden en eneste ting der skulle rettes - det havde jeg godt nok ikke regnet med.
Når man er så spændt så er der ikke noget der hedder korrekt beklædning.... til gengæld er der noget der hedder EN MEGET GLAD MAND som billeder her så rigeligt viserOg så det som hele tråden lægger op til. De gode billeder som jeg selv godt kan komme til at, få en lille øh.... til
Håber i kan lide "den gule" og historien der er gjort så kort som muligt.
Alt i sådan et projekt tager 10 gange så lang tid som man tror. Bare alle kablerne som jeg har håndlavet tog så lang tid at man slet ikke fatter det, og sådan var det med mange ting.
Men fårk hvor har det været sjovt ( og til tider frustrerende ) og så er det fedt at have bevaret endnu 1 ud af 200 af de sjældne og sjove maskiner
Og en MEGA_MAXI_SUPER_KÆMPE TAK til alle dem der har hjulpet

Bo :o)
Mcf.dk, grauballe, -K1- og 28 andre Synes godt om dette.
Besvar med Citat
link
  #2  
Gammel 04-10-2015, 18:12
Motor's Avatar
Pro
 
Medlem siden: Mar 2013
Sted: Køge
Indlæg: 840
Billeder: 10
Default

Citer:
Oprindeligt oprettet af Bo :o) Vis inddlæg
Hej

Som nogen af MCF´s faste brugere måske kan huske så fik jeg i foråret 2014 mulighed for at købe en sjælden lille Puch crosser ( en MC 50 Super ) som jeg postede lidt om i denne tråd.:
Søndags vs. endnu en Puch - tur
Og dem med en vild god hukommelse kan måske endda også huske at jeg nævnte noget om at jeg havde fået en "halv" MC50 Super mere i op til flere papkasser
Den er edderr*vemig grim, og jeg gad på ingen måde have sådan en skod-knallert ...... ADDER siger jeg bare, ja jeg gør så

MEN nå du skal af med den lige om lidt, og den jo nærmest koster gratis, så er jeg førstevælger - jeg kender nok en der gider eje den ... laaaaaaangt ude i familien

Når det så er skrevet, så er det dæleme et flot stykke arbejde du har fået banket ned Bo - hold da fest! Så du får trods alt lige en finger, men den gode finger

Hvor mange Puch's er du snart ved at have i samlingen?
Bo :o) Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #3  
Gammel 04-10-2015, 20:19
Legend
 
Medlem siden: Jul 2012
Sted: Esbjerg
Indlæg: 331
Default

Feeeeed...... Men hvordan lyder den....?
Bo :o) Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #4  
Gammel 04-10-2015, 20:40
Legend
 
Medlem siden: Jun 2011
Sted: Kommune fredensborg
Indlæg: 373
Default

Hej

Meget nydelig var på Jyllandsring til Class RACE der var der nogle PUCH racer 50cmm de er godt nok små, sådan en har du vist ikke i samlingen ?
Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
Hold dig til sandhed,så er der mindre at husk
Besvar med Citat
  #5  
Gammel 04-10-2015, 21:24
Cool
 
Medlem siden: Sep 2010
Sted: Århus
Indlæg: 96
Default

Flot arbejde!
Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
XS400 > Blackbird > XT660R > FZ8 > Blackbird
Besvar med Citat
  #6  
Gammel 04-10-2015, 21:52
PoulT's Avatar
Legend
 
Medlem siden: Sep 2013
Sted: Djursland
Alder: 48
Indlæg: 291
Default

nice, bare nice !! og tak fordi du deler oplevelsen med os andre !!

PS: du tager nogle fede (tekniske gode) billeder !! (tænker på de 2 sidste)
Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
Ejer af: Yamaha XJ600s diversion, Honda CBF600SA, Honda NC700SA, Honda CBF125, og en bil
Besvar med Citat
  #7  
Gammel 04-10-2015, 22:09
Alive's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: May 2012
Sted: Lejre
Alder: 49
Indlæg: 1,676
Billeder: 19
Default

Knallert porno af den aller aller lumreset slags - MERE TAK !
Bo :o) og fljac Synes godt om dette.
__________________
One life, live it !
Besvar med Citat
  #8  
Gammel 05-10-2015, 08:31
Bo :o)'s Avatar
Pro
 
Medlem siden: Jan 2010
Sted: Vejen
Indlæg: 935
Default

Hej

Tak for kig, kommentarer og "synes godt om´r" - det er fedt med lidt respons når man bruger tid på at lave et lidt længere indlæg

@ Motor.: Der går nok lige 2 - 3 uger inden den ryger på scootergalleri til Kr. 2.300,- ( så er der lidt at give rabat på )
Jeg er vist begyndt at bruge 2-cifrede tal når jeg tæller Puch´r op til den årlige status

@ Jens Eskildsen.: Bare rolig der skal nok komme en video. Det bliver nu nok først til næste år... men den lyder forrygende og i modsætning til den grønne der er sat helt ekstrem op og kun kan køre med enten bundgas eller sode til, så er den her med et par hk. mindre rimelig omgængelig og kan køres nogenlunde stille og rolig uden at larme alt for meget hvis man lige skal køre lidt "transport-strækning"

@ sttn.: Jo jeg ville godt have en 50cc RR inspireret maskine på et tidspunkt. Det skulle dog nok være noget med en nummerplade på ( burde også være mulig ) da jeg har nok maskiner stående der ikke rigtig egner sig til offentlig vej.
Jeg ville egentlig også gerne prøve at køre noget 50cc race. Det må være sindssygt sjovt, men jeg har hverken tiden eller evnerne til den intensive mængde "skruetid" der følger med til at have og bruge en racer.
Den Dan Jeppesen Replica Puch der blev bygget for et par år siden var for øvrigt til salg på et tidspunkt. Den var jeg lidt fristet af - heldigvis blev den købt som gave til Dan Jeppesen, hvilket var det helt rigtige

@ PoulT.: Tak Jeg har noget fornuftigt grej og har fotograferet i mange år. Jeg har et rimelig godt "setup" for hvordan jeg selv synes MC´r ( og flyvemaskiner... ) skal fotograferes, og synes det fungerer godt i praksis.
På de her billeder ville jeg godt have haft en anden baggrund, men jeg ville ikke køre mere på offentlig vej med maskinen i denne omgang og gad heller ikke læsse den på en trailer. Så det blev et kompromis

Bo :o)
Motor Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #9  
Gammel 05-10-2015, 10:20
Hekto's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Dec 2008
Sted: Ballogna - helt ude i skoven!
Indlæg: 3,127
Billeder: 6
Default

Very nice job!
Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
I'll rather have a sister in a whorehouse, than a brother on a Honda!!
Besvar med Citat
  #10  
Gammel 05-10-2015, 16:57
zacho's Avatar
Champion
 
Medlem siden: May 2012
Sted: Juelsminde
Alder: 52
Indlæg: 184
Billeder: 135
Default

Nøj hvor er den fin, respekt.

Igen et godt eksempel på at lykken ikke nødvendigvis skal findes på ryggen af en Honda Goldwing til 800 000, jeg tror på at dit smil er større end størst når du starter Puch,en .

Flot arbejde, du har fortjent din(e) Puch.

De bedste hilsner
Zacho
Bo :o) og Motor Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #11  
Gammel 05-10-2015, 20:45
Bo :o)'s Avatar
Pro
 
Medlem siden: Jan 2010
Sted: Vejen
Indlæg: 935
Default

Tak Hekto & zacho

Bo :o)
Besvar med Citat
  #12  
Gammel 05-10-2015, 22:46
grauballe's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Dec 2008
Sted: Albertslund
Alder: 52
Indlæg: 6,417
Billeder: 28
Default

Det er bare i orden, hold da magle den fin og flot sat i stand
Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
Skal med til MCF ULTIMO TRÆF
Besvar med Citat
  #13  
Gammel 06-10-2015, 17:45
Motor's Avatar
Pro
 
Medlem siden: Mar 2013
Sted: Køge
Indlæg: 840
Billeder: 10
Default

Citer:
Oprindeligt oprettet af Bo :o) Vis inddlæg
Hej

Tak for kig, kommentarer og "synes godt om´r" - det er fedt med lidt respons når man bruger tid på at lave et lidt længere indlæg

@ Motor.: Der går nok lige 2 - 3 uger inden den ryger på scootergalleri til Kr. 2.300,- ( så er der lidt at give rabat på )
Jeg er vist begyndt at bruge 2-cifrede tal når jeg tæller Puch´r op til den årlige status
Jeg er sgu' large, så 2500,- her og nu, afleveret i Bjæverskov, og så skal du ikke høre et ondt ord herfra. Vi er jo venner

Jeg smider en koptårkaffe oven i hatten og et lift ned til bussen.
Skal vi sige lørdag, og helst mellem kl. 13:00 og 14:00 - jeg skal til banko nede i vores Western Linedance klub ............
Bo :o) Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #14  
Gammel 07-10-2015, 20:02
Bo :o)'s Avatar
Pro
 
Medlem siden: Jan 2010
Sted: Vejen
Indlæg: 935
Default

Hej

@ grauballe.: Takker

@ Motor.: Uha det er ellers et fristende tilbud. Hvis jeg kan få et gæstepas til linedance klubben begynder vi at nærme os noget der ligner en handel

MEN !.... så skal du også garantere at gennemsnitsalderen på de øvrige linedance deltagere er mindst 82 år, og en eventuel bilpark på parkeringspladsen udelukkende består af Suzuki Liana´r

Bo :o)
Motor Synes godt om dette.
Besvar med Citat
  #15  
Gammel 07-10-2015, 20:48
-K1-'s Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Dec 2008
Sted: Jahrhaus Nord
Alder: 40
Indlæg: 7,156
Billeder: 10
Default

Dette er for MC´ere, som Tutti Frutti var for Teenage drenge & Ballemanden :D

Flot arbejde
Soldier og Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
Fight, Blod, Sved, Tårer!! - Sudare Pro Communi Causa -
Besvar med Citat
  #16  
Gammel 08-10-2015, 21:00
grauballe's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Dec 2008
Sted: Albertslund
Alder: 52
Indlæg: 6,417
Billeder: 28
Default

Tutti Frutti

BRB
-K1- og Bo :o) Synes godt om dette.
__________________
Skal med til MCF ULTIMO TRÆF
Besvar med Citat
  #17  
Gammel 09-10-2015, 16:12
Hekto's Avatar
Specialist
 
Medlem siden: Dec 2008
Sted: Ballogna - helt ude i skoven!
Indlæg: 3,127
Billeder: 6
Default

Citer:
Oprindeligt oprettet af Bo :o) Vis inddlæg
Hej

@ grauballe.: Takker

@ Motor.: Uha det er ellers et fristende tilbud. Hvis jeg kan få et gæstepas til linedance klubben begynder vi at nærme os noget der ligner en handel

MEN !.... så skal du også garantere at gennemsnitsalderen på de øvrige linedance deltagere er mindst 82 år, og en eventuel bilpark på parkeringspladsen udelukkende består af Suzuki Liana´r

Bo :o)
Det var dælme et grimt billede i min verden!

Lige netop P-pladsen med Skuzuki Liana'er .... og så line- eller squaredance .... med cowbøjder hat og ditto støvler! PFUUUIIIIII det er slemt! Ikke engang om de så er i frækt undertøj og gennemsigtige blondebluser kan gøre noget for at redde sådan en aften!

Og dertil musikken!!! 'Lille hund er død og 'lastbilen vil ikke starte i snevejr' ... på banjo!!!!!


UPPPS! ... gik vist lige i selvsving ... kan bare ikke klare det!
__________________
I'll rather have a sister in a whorehouse, than a brother on a Honda!!
Besvar med Citat
Besvar

Bookmarks

Tråd Valg


Ligende Emner
Emne emne starter Forum Besvarelser Indlæg
Mystisk puch Alive Veteran 1 06-08-2015 17:02
Lidt Puch til Bo m.fl. :-) Motor Off Topic 1 24-07-2015 17:19
Et par sjældne Puch.... billeder Bo :o) Veteran 9 01-01-2014 03:33
Puch'n fra helvede ! Bo :o) Veteran 32 13-10-2013 19:05
Fotosession - Puch 250TF vs. nye sko ! Bo :o) Generel Debat 17 25-07-2013 19:38


(01:00)